O cvičení s kočárky jsem se dozvěděla už před několika lety na semináři manželů Kiršových – Miliónová žena. Jedna z milionek byla také Judita Berková, zakladatelka Strolleringu, která nás při vyprávění jejího osobního příběhu odzbrojila skvělým smyslem pro humor a vyprávění. (video je k vidění zde). V té době nebyla moje mateřská dovolená ještě ani v plánu, ale už tehdy jsem si říkala, že je to skvělý nápad a že takové cvičení jednou ráda využiji. V době těhotenství jsem tedy nadšeně zjistila, že v Mostě začíná podobné cvičení. Strollering tu nebyl, ale jedna maminka lačná po pohybu zde otevřela cvičení s kočárky od jiné společnosti – Fitmami.

S cvičením jako takovým se po přirozeném porodu doporučuje začít po ukončeném šestinedělí, po císařském řezu po 3 měsících. Můj Kryštůfek se narodil na konci května a já si od prvního dne po návratu z porodnice, užívala pobyty venku. Po práci v kanceláři to byla krásná změna, kterou jsem si naplno vychutnávala a stále vychutnávám. Denně jsme nachodili 5 – 10 km. Jaro i léto bylo letos super i když ta vedra byla občas úporná.

Ihned po skončení šestinedělí jsem stála i s kočárkem na Šibeníku, což je místo, kde se Mostecké Fitmami odehrává. První lekce byla zdarma. A sranda začala. Musím přiznat, že nejsem žádný sportovec, před těhotenstvím jsem trošičku běhala, ale nikdy mi to moc nešlo 🙂 Na Fitmami se také běhá. S kočárkem. A v přestávkách se cvičí. Každá lekce je trochu jiná a zaměřená na jiné partie. Cvičení vede Radka a z jejího elánu jde poznat, že jí to baví. Na svých kartičkách má pro nás připravené série cviků a my si pod jejím vedením snažíme zpevnit stehna, boky, bříška, ruce, prsa…… Když bylo hezky, část cvičení byla na dece. Vetší děti se batolí kolem maminek i tet, které potí přebytečná kila a občas slouží jako závaží (ty děti).

Padající batolata vždy někdo zvedne a to samé platí o hračkách, které po cestě létají z některých kočárků. Atmosféra je moc fajn a nikomu nevadí ani občas brečící miminka, ani děti, které se „pletou“ pod nohama, rukama či celým tělem nebo loupežníci pojídající svačinky jiných dětí 🙂 Cvičení zvládne každý, není to žádné úporné mučení (občas tedy je. Např když si nás Radka prohání po schodech nahoru a dolů) a každý si může přizpůsobit náročnost dle svých dispozic.

Někdy běháme intervaly, někdy je pro nás připraven tak zvaný kruhový trénink na jednom z několika hřišť. Ke cvičení používáme také lavičky. Moc se mi líbí, jak nám ostatní návštěvníci parku fandí a kolikrát nás i povzbuzují. Skvělé také je, že si u cvičení stačíme pokecat a rozebrat různá veledůležitá témata. Sdílíme mezi sebou radosti i strasti těch našich dětiček a odnášíme si domů nápady či názory zkušenějších maminek. No a v neposlední řadě, jsou na nás také hrdí naši tatínci.

Cena jedné lekce je 70 Kč, cena deseti lekcí je 600 Kč. Pokud jste klientem VZP, pojišťovna Vám na toto cvičení přispěje 500 Kč (jednou za rok). Cvičení probíhají v pondělí, středu a pátek od 9:30 do 10:30 hod. Sraz je u nového hřiště na Šibeníku v Mostě a nemusíte se nikde objednávat. Prostě přijďte. Cvičí se zatím za každého počasí (na zimu se přesuneme do tělocvičny).

Více informací najdete na Facebooku.

A aby to tatínkům nebylo líto 🙂 mohli se k nám minulý týden připojit na speciální Fit tati lekci 🙂 tátové se toho nebáli a šli do cvičení naplno. Při několika soutěžích se projevila zdravá dravost, ale všechny děti dojely lekci v bezpečí a žádný kočárek nebyl vyklopen 🙂

Pokud jsi i ty maminka a hledáš pro sebe aktivitu, při které navíc „vyvenčíš“ svoje dítko, přijď si vyzkoušet lekci zdarma. Budeme se těšit 🙂 Sportu zdar!